*** Водещите вечерни новини на 21 април ***   Украински товарен самолет

...
*** Водещите вечерни новини на 21 април ***
 
Украински товарен самолет
Коментари Харесай

Водещите новини! Украински товарен самолет кацна във Варна. Полиция влезе в ТЕЦ „Марица 3“. „Борба за диалог“ между ДБ и БСП

*** Водещите вечерни вести на 21 април ***

 

Украински товарен аероплан Ан-12 на самолетна компания „ Мотор Сич Еърлайнс “ е кацнал във Варна след полет от Полша по обед през днешния ден, демонстрират данните от портала FlightRadar24.

Самолетът е изхвърчал от полския град Жешов. В собствен материал „ Уолстрийт Джърнал “ дефинира обитаемото място и летището му като „ съществена артерия за прекачване на оръжия “ към Украйна за отблъскване на офанзивите на съветските сили.

***

От началото на съветската инвазия в Украйна интензивно се популяризират погрешните изказвания, че българите в Украйна са редовно унизени и даже убивани.

- Загиналият по време на размириците от 2 май 2014 година в Одеса „ Иван Милев “ не е от български произход;
- Няма открити обстоятелства за починали българи на този ден в украинския град;
- Българският културен център не е бил съзнателно опожарен.

***

„ От през днешния ден наложително стопираме активността на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ в Димитровград поради нарушавания на екологичното законодателство и неспазване на нормите за непорочност на въздуха. Нарушено е изискването в комплексното позволение за допустимите излъчвания на серен диоксид в атмосферата, а също по този начин са установени голям брой неорганизирани излъчвания от въглищен прахуляк. За тези нарушавания са формирани редица административни актове и наказателни постановления през последните месеци ", написа екоминистърът Борислав Сандов във „ Facebook “.

***

***

„ За страдание слушам цинични оценки, идващи от ръководещите, по този начин наречената левица, че в случай че предоставим оръжие на Украйна, ще удължим мъката ѝ. Тогава напряко да им вземем всичко. Не виждам безусловно никакъв проблем публично да изнасяме муниции за Украйна ", безапелационен бе Ивайло Калфин.

***

„ Проблемът не е единствено в това, че сме доста зле готови да се защитим - като национална душeвност, войска и въоръжение. Основният проблем е в това, че радевци, яневци, " позитанци " и " възрожденци " нямат и желание да се съпротивляват. Те ще наизлязат по площади и кьошета с самун и сол, с козунаци и гайди да посрещнат още веднъж своите " освободители " - путиновите орди “.

***

***

„ Институтът е измежду водещите научни центрове на военното министерство на Москва. Той се занимава с доктрина на въоръжението и създаване на апарати за навигация за средства за придвижване по земя, море и въздух ", написа в. " Укранская истина ".

***

По предварителни данни 55-годишният Протосеня е умъртвил с нож и секира брачната половинка си и тяхната щерка и след това се обесил.

„ Полицията в Каталуния не изключва и версията да става дума за тройно ликвидиране и инсценировка на самоубийство “.

***

„ Въпросите с България би трябвало да се решат по пътя на разговора и разбирателството отвън процеса на присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз “. 

Това съобщи министър председателят на югозападната ни съседка Димитър Ковачевски по време на диалозите си със своя латвийски сътрудник Егилс Левиц, предава МИА.

***

Причината за това е натискът, който Брюксел оказва на Белград по отношение на въвеждането на наказания против Русия.

Според анкетата 44 % от запитаните са срещу европейската интеграция на Сърбия, а 35 на 100 я поддържат. Останалите 21 % не са поискали да посочат или не са могли да дефинират. По предписание до понижаване на поддръжката за влизане в Европейски Съюз се стига при спешни обстановки, да вземем за пример когато набъбна натиска по отношение на Косово или когато беше оповестена пандемията от ковид.

Такъв срив на поддръжка обаче в никакъв случай не се е случвал, както през последните седмици.

***

***

Изводът от събраните досега доказателства е, че закононарушението е осъществено от военнослужещ с букви Г.И.

Той е притеглен като обвинен  за това, че на 20 април в  стопанска сграда в землището на село Енина съзнателно умъртвил А.Л. с нелегално притежавано самоделно огнестрелно оръжие.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР